Onze aanpak

Waar Paho voor staat

Bij Paho begrijpen we als geen ander wat uw wensen zijn, omdat ons team dagelijks met paarden werkt. Met onze ervaring kunnen we voldoen aan al uw bouwbehoeften, inclusief die van u. Ons doel is om een rustgevende en mooie omgeving te creëren voor u en uw paarden, die ook praktisch en functioneel is volgens uw specifieke eisen.

Maatwerk

Alles wat u wenst zullen we in de beste en meest efficiënte manier produceren. Van kleine projecten zoals een stalinrichting, tot volledige hippische centra. Dit wil zeggen dat iedereen bij ons welkom is van bij het concept, tot de volledige realisatie van een nieuwe stal. We zitten samen met de klant en de architect, bekijken de bouwplannen en gaan aan de slag. We nemen de volledige coördinatie op ons en ontzorgen de bouwheer volledig. De productie gebeurt in ons eigen magazijn, in Oost-Vlaanderen. Dit betekent dat we heel zelfstandig kunnen werken.

Renovaties zijn een ander onderdeel van onze specialisatie. Het opfleuren of herdenken van bestaande ruimtes is iets waar we u graag met verder helpen. Bij het inrichten van een stal kijken we naar wat de meest voordelige indeling is. Hoe zal de stal gebruikt worden, hoe zal u zich erin verplaatsen/werken en wat is er nodig? We kunnen onze wanden uitschuif- of opendraaibaar maken voor het gemak tijdens het machinaal mesten of indien u een merrie en veulen heeft en meer ruimte nodig heeft. Er is veel flexibiliteit, we willen dat u project al uw wensen vervult. We bieden een volledige service, van A tot Z door Paho gezet!

Duurzaamheid

Wat maakt Paho Bv een groen bedrijf? Voor de opvulling van uw binnenstal, schuilstal of buitenstal stellen we twee materialen voor: Govaplast planken en Bamboe planken.

  1. GOVAPLASTGovaerts Recycling produceert al sinds 1995 profielen uit gerecycleerde kunststof. Plastic afval (PE en PP) wordt in de fabriek in Alken getransformeerd in massieve en kwalitatieve palen en planken die worden ingezet in verschillende sectoren. Govaplast speelt van A tot Z een actieve rol in het recyclingproces en draagt op die manier bij aan het behoud van ons ecosysteem. Alle plastics die in de PMD zak terecht komen, worden gesorteerd, gewassen, gemalen tot grondstofkorrels. Met andere woorden: plastic flacons, potjes, schaaltjes, tubes, verpakkingsfolies en zakjes zijn Govaplast grondstof.

    Bovendien ontstaat er in het productieproces geen nieuw afval, want productie- en zaagresten worden opnieuw als grondstof gebruikt. Door de typische eigenschap van de kunststof, is de stalplank extreem duurzaam want ze breekt niet, ze rot niet en ze gaat dus heel lang mee. En als ze toch verwijderd wordt, kan ze gewoon opnieuw gerecycleerd worden. In 1 m² stalwand, zit ongeveer 35 kg afval kunststof verwerkt. Dat zijn veel lege shampooflesjes en yoghurt potjes…

  2. BAMBOE: “Ja maar, je moet de plant toch omdoen?” Ja dat is wel waar maar, wist jij dat Bamboe eigenlijk een grassoort is? Waar een boom ongeveer 50-100 jaar duurt om tot maturiteit te komen duurt het voor Bamboe maar 2 maand om zijn maximum hoogte te bereiken, en kan je bamboe oogsten om de 4-5 jaar. Bamboe wordt ook met de hand omgekapt en heeft dus geen machines nodig om omgehakt te worden. Zo is er ook minder vervuiling in de verwerking. Bamboe kan geplant en gekweekt worden in samenspraak met andere plantsoorten en leid dus niet tot ontbossing.

    Bijkomend heeft Bamboe weinig water nodig, en houdt het regenwater in, wat water-sparend functioneert.

Door de antibacteriële en antifungale werkingen van Bamboe moet men er ook geen pesticides of herbiciden op sproeien. Bamboe is in de natuur ook een helpende hand: een hectare Bamboe kan 62 ton koolstofdioxide uit de lucht verwijderen en opslaan. In vergelijking met de meeste andere houtsoorten die maar 15 ton per hectare verwijderen en stockeren. Bijkomend produceert bamboe ook 35% meer zuurstof dan andere houtsoorten. Bamboe is dus niet enkel snel groeiend, laag in kost en een bonus voor de natuur, door zijn antibacteriële en antifungale eigendommen is het ook nog een plus punt als opvulling in uw stal. Het stoot ook natuurlijk water af, het is licht en sterk, resistent aan insecten. Bamboe gebruiken is jezelf inzetten voor duurzame natuur, een natuurlijk product in huis halen en een helpende hand zijn voor een ecologische wereld.

Communicatie

We dragen een open communicatie hoog in het vaandel, en we hebben een vaste werkwijze voor elk project dat we opstarten. Geen onaangename verrassingen dus. 

  1. We bespreken het project, en overlopen wat nodig is om alle wensen van de klant uit te voeren.

  2. Plannen worden opgemaakt  met de architect en we bekijken samen met de klant of er nog eventuele aanpassingen moeten gebeuren.

  3. Overgang tot productie. Alles gebeurt zo veel mogelijk in ons eigen magazijn in Evergem, Oost-Vlaanderen. Dit zorgt dat we garant kunnen staan voor de kwaliteit van onze producten.

  4. Het project wordt opgeleverd zoals de planning het voorziet. 

Onze laatste projecten

Onze klanten zijn tevreden

nl_BENederlands (België)